Skolföreställningar & workshops

AKTUELLA JUST NU:

ladda hem säljbladet (PDF)

BERÄTTELSEN Leo är 11 år och bor med sin morbror Bob och hans 8 katter i ett stort höghus i utkanten av stan. Leo älskar allt som har med uppfinningar att göra. Det gör Bob också. De brukar prata om de stora upptäckterna, som hjulet, elektriciteten, vaccinet, röntgenstrålarna och ljudvågorna. Och han tänker ofta på allt som fortfarande finns kvar att uppfinna; som en tallrik med en knapp som kan ändra smak på din mat, ett par skor som alltid hittar hem eller en ljugapparat som svarar åt en när Bob frågar hur det varit i skolan… Jaerv bjuder in till en unik musikteaterföreställning riktad till åk 1-5, fylld av folkmusik, sång, berättande och teater med en tematisk koppling till uppfinningar. Det är en historia om att längta efter att få vara med, men också stå för den man är och om att våga drömma! Jaervs föreställning erbjuder en nära kontakt med publiken där sångarna/musikerna är involverade i berättandet av historien. Inramningen är den nordiska folkmusiken. Föreställningen lyfter också frågor kring vad uppfinningar är och hur de kan användas i olika syften och där barnen även får möta några av våra mest kända uppfinnare och deras fiffiga påhitt, alltihop inramat av Jaervs fängslande musik.

OM JAERV Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz. I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik. Med över 200 framträdanden över hela landet med deras mycket uppskattade skolföreställningar har de en gedigen erfarenhet av att uppträda för skolbarn i olika åldrar.

JAERV består av: Joel Hagen (flöjt/saxofon, sång), Anders Bergsten (kontrabas, nyckelharpa, sång), Harald Nilsson (gitarr, sång), Markus Gustavsson (fiol, sång) samt Tobias Hedlund (slagverk, sång).

SAGT OM JAERV "Jaerv är en fantastiskt bra grupp från västsverige som ständigt utvecklas och breddar sin musikaliska bas. Det är snyggt, skickligt arrat, elegant och spänstigt." – Spelmannen, oktober 2016

"Här finns suggestivt arkaiska sångstämmor, t ex i en polonäs från Småland, innerlig folkballad med fint arrangerande akustiska gitarrer, keltiskt klingande flöjt och betvingande stråkspel. Och spelet drar ibland på ett spännande sätt mot jazz och improvisation. Hela tiden varsamt och aldrig muskelstint. Jaerv framstår som en ovanligt fullfjädrad folkmusikgrupp". – Uppsala Nya Tidning, oktober 2016