Skolföreställningar & workshops

AKTUELLA JUST NU:

BERÄTTELSEN

Leo är 12 år och bor med sin plastfaster KnutGreta i ett stort höghus i utkanten av stan. Leo älskar allt som har med uppfinningar att göra. Det gör KG också. De brukar prata om de stora upptäckterna, som hjulet, elektriciteten, vaccinet, röntgenstrålarna och ljudvågorna. Och de tänker ofta på allt som fortfarande finns kvar att uppfinna; som en tallrik med en knapp som kan ändra smak på din mat, ett par skor som alltid hittar hem eller en ljugapparat som svarar åt en när KG frågar hur det varit i skolan…

Jaerv bjuder in till en unik musikteaterföreställning riktad till åk 1‐5, fylld av folkmusik, sång, berättande och teater med en tematisk koppling till uppfinningar. Det är en historia om att längta efter att få vara med, men också stå för den man är och om att våga drömma!

Jaervs föreställning erbjuder en nära kontakt med publiken där sångarna/musikerna är involverade i berättandet av historien. Inramningen är den nordiska folkmusiken. Föreställningen lyfter också frågor kring vad uppfinningar är och hur de kan användas i olika syften och där barnen även får möta några av våra mest kända uppfinnare och deras fiffiga påhitt, alltihop inramat av Jaervs fängslande musik.

TIDIGARE SKOLTURNÈER OCH SAMARBETEN

Region Halland, Kultur i Väst, Scenkonst Sörmland, Scenkonstbolaget, SMOT, Lerums kommun, Region Gävleborg... mfl. Totalt över 200 föreställningar i skolor runt om i landet.

SAGT OM FÖRESTÄLLNINGEN

”Jaerv har ett jättefint tilltal till barn och unga i alla åldrar. I ”Leo och uppfinnarna” möter musikerna den yngre publiken i en musikteater om stora och små uppfinningar. Musiken vävs vackert in i berättelsen med intressanta karaktärer, som Leo och Knut-Greta.

Med relativt enkla medel skapar Jaerv en varm musik- och teaterupplevelse som inbjuder till många diskussioner kopplat till  flera ämnen. Det är helt enkelt en föreställning som lever kvar länge.”

Ulrika Andersson - Kulturkonsulent Halmstad kommun

OM JAERV

Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz. I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik. Med över 200 framträdanden över hela landet med deras mycket uppskattade skolföreställningar har de en gedigen erfarenhet av att uppträda för skolbarn i olika åldrar.

JAERV består av: Joel Hagen (flöjt/saxofon, sång), Anders Bergsten (kontrabas, nyckelharpa, sång), Harald Nilsson (gitarr, sång), Markus Gustavsson (fiol, sång) samt Tobias Hedlund (slagverk, sång).
 

SAGT OM JAERV

"Hela tiden varsamt och aldrig muskelstint. Jaerv framstår som en ovanligt fullfjädrad folkmusikgrupp". – Uppsala Nya Tidning, oktober 2016

"JAERV sjunger, spelar och är så fruktansvärt bra. De slår knockout på publiken!" - Susanne Rydén, Kungliga musikaliska akademien